FÅNGA MINNESVÄRDA STUNDER MED DIN FAMILJ UNDER PÅSKHELGEN 2023

Påskhelgen är en speciell tid för familjer att samla sig och skapa minnen tillsammans. Som fotograf och mamma till många barn har jag haft möjligheten att dokumentera många av våra speciella stunder under påsken och andra högtider. 


Påsk innebär mer tid tillsammans - glöm inte att dokumentera den


För mig är det också viktigt att ta tillvara på den lediga tid vi har tillsammans under högtider som påsken och göra den så minnesvärd, avslappnad och härlig som möjligt. Som skiljer sig från den hektiska vardagen vi annars befinner oss i. Det kan handla om att göra gemensamma aktivitet, gärna utomhus, eller att baka, pyssla eller leka tillsammans 


matlat.se hittade jag ett roligt recept på en enkel och annorlunda efterrätt till påskbuffén som vill jag prova med mina barn i år. Jag gillar traditionell påskmat men tycker det är kul addera något nytt, speciellt när barnen är med i köket. Jag ska försöka komma ihåg att fota processens gång. Hur brukar dina påskmatstraditioner se ut, är de alltid desamma?  


Här nedan bjuder jag på några av mina bästa tips för en att ta de bästa bilderna på din familj under påskhelgen.



Förberedelser och planering är nyckeln


Först och främst, planera i förväg. Innan påskhelgen börjar, bestäm vilka stunder du vill dokumentera och vilka foton du vill ta. Tänk på olika platser och bakgrunder som du vill använda för dina foton - inomhus, utomhus eller både och? Tänk på vilka kläder du vill att din familj ska ha på sig och vilken tid på dagen som är bäst för att ta foton. Det är bra att utnyttja dagsljuset till exempel. Genom att planera i förväg kan du säkerställa att du har allt du behöver för att ta fantastiska foton, och därmed minnen, på din familj.



Tekniska tips för foton med bra kvalitet


Förutom planering och förberedelser är det också viktigt att tänka på tekniska faktorer när man tar foton. Här är några tekniska tips som jag brukar använda mig av när jag tar foton på familjer under påskhelgen.



Ljuset: en av de viktigaste faktorerna


För det första, tänk på ljuset. Ljuset är en av de viktigaste faktorerna när man tar foton, och kan verkligen påverka resultatet. Försök att undvika starkt direkt solljus, särskilt mitt på dagen, eftersom det kan skapa hårda skuggor och bländande reflektioner. Istället, leta efter mjukt, diffust ljus, som vid skymning eller en molnig dag.


Vinklar och perspektiv för unika foton

För det andra, tänk på vinklar och perspektiv. Var kreativ och prova olika vinklar och perspektiv för att skapa intressanta och unika foton. Tänk på att inte bara ta foton från ögonhöjd utan att experimentera med olika höjder och avstånd. Var inte rädd för att gå nära eller långt ifrån dina motiv.


Ögonblick som uppstår


För det tredje, försök att fånga naturliga och spontana ögonblick. Ibland kan de bästa foton tas när du minst förväntar dig det. Var uppmärksam på de små och naturliga ögonblicken som du vill föreviga och försök att ta fånga dem på bild.


Genom att tänka på tekniska faktorer som ljus och vinklar, kan du skapa fantastiska foton som du och din familj kommer att uppskatta i många år framöver. Men det viktigaste är att ha roligt och njuta av stunderna tillsammans. Det är dessa minnen som du vill föreviga!  



Varm Hälsning, Malin